Ville, Vera och Våfflan

En gång när två barn som var ensamma hemma en fredagskväll och skulle ha fredagsmys hade de bestämt att de skulle äta våfflor i myssoffan i vardagsrummet och se på en spännande film på TV.

De fixade smeten i våffeljärnet i köket skyndade sig till vardagsrummet, för att fortsätta se på en film på TV som handlade om en flicka och pojke som flöt ut till havs på luftmadrass. De skulle bada och flöt på en madrass. Madrassen med de två barnen flöt längre och längre ut till havs. Pojken började doppa fötterna i havet och flickan gjorde lika dant. Då såg de en skugga som kom närmare och närmare och …en fena stack upp med ett stort gap. Pojken snabb som han var tog upp sina fötter. Flickan skrek, för att hon blev bränd av en brännmanet.

Plötsligt blev det tyst och så slocknade TV: n. Det börjar brinna i våffeljärnet i köket. Våfflan blir bränd och börjar gråta. Den blir svartare och svartare och svartare. Rök kommer in genom dörren från köket till vardagsrummet. Röken smyger sig in och förvandlas till ett rökspöke in i vardagsrummet.

Flickan i myspyssoffan skriker:

– Våfflan?

Pojken ställer sig upp och tittar i taket och undrar vad är det som luktar: (Host, host!). DET BRINNER!

Våfflan flyger omkring som ett rökspöke och svarar:

–Titta på mig vad ni har ställt till med! Jag är så arg, för att ni har glömt bort mig och ni vill inte ha mig. Se hur bränd jag är.

Våfflan förvandlas till ett åskmoln och skapar en armé av våfflor.

–Hur ska vi nu lösa det här? För att hitta en ledtråd till varför den blev bränd och svart som natten. Hur ska vi få tillbaka vår goda Våffla. Vi måste trösta vår Våffla. Men hur?

Våfflan formas hur den känner sig. Rökmoln som ett spöke. Arg som ett åskmoln. Ledsen som en regndroppe.  Oval som fundersam. Svart som sorgen bränd sårad. Glad som ett rött hjärta med röd sylt på.

Under berättelsen får vi lösa olika problem hur vi ska få kontakt med Våfflan! Vi får kontakt med Våfflan på olika sätt och under berättelsens gång blir det mer och mer spännande (steg 1: spännande, steg 2: ännu mer spännande, steg 3: Nej! Nej! Åh pust!) tills vändpunkten strax före del 3.  Avslut då allt löser sig.

Var det en dröm som de två tvillingarna drömde när de sov eller var det på riktigt? Det får du som läsare bestämma.