Vampyrhunden

Kapitel 1 – Lassa och Leo

Det var en gång en flicka som heter Lassa och hon är 10 år gammal. Lassa har långt och krulligt blont hår, blåa ögon och har ett fint leende.

Lassas husdjur är den busiga katten Leo. Leo är orange med svarta ränder. Lassa har alltid velat ha en hund istället för en katt eftersom katten är busig och river. Lassa har alltid frågat sina föräldrar om hon kan få en hund. En solig dag kommer pappa hem med en present till Lassa och hon blir jätteglad. När hon öppnar presenten ser hon att det är ett akvarium med små hundfiskar.

– Men neeej! Jag vill ha en HUND! Skriker Lassa.

Lassa blir besviken och arg så hon springer därifrån för att kunna behärska sin ilska innan något händer framför familjen. Lassa är så arg att hon förvandlas till en vampyrhund som kallar sig själv för Freddy. Freddy har vassa och långa tänder, en blå lång svans som är vass och en svart liten nos. Freddy har kort rött hår som lyser orange i solen.

Mamma och pappa knackar försiktigt på dörren för att fråga hur Lassa mår men Lassa svarar inte och låtsas sova. Freddy får panik när han hör hur mamma och pappa försöker öppna dörren så han hoppar ut från fönstret innan de upptäcker att han är en vampyrhund. Freddy hoppar ut utan att tänka på hur vädret är och han upptäcker att det är soligt ute. Han känner hur kroppen blir konstig av solstrålarna och springer bakom ett träd för plötsligt omvandlas han till Lassa igen. Hon klättrar upp genom fönstret och sätter sig på sängen igen och hon ser att mamma och pappa har flyttat akvariet till hennes rum. Lassa märker hur Leo försöker smyga sig in i hennes rum så hon öppnar dörren och skriker på Leo att sluta. Leo lyssnar inte på Lassa så hon puttar bort honom för att hon vill vara ensam. Lassa råkar putta Leo så hårt att han ramlar i akvariet och hon skriker högt…

Kapitel 2 – Leo

Mamma och pappa rusar in till Lassas rum och blir helt förskräckta, mamma tar ut Lassa från rummet och försöker lugna ner henne medan pappa försiktigt tar ut Leo från akvariet. Leo vill inte ut från akvariet eftersom han nu blivit omvandlat till en hundfisk, halva kroppen är en hundfisk med lila fenor och röd päls och andra halvan är katten Leo. Pappa blir rädd och kastar i Leo i akvariet igen men sedan kommer Lassa in till rummet och blir glad för att hennes katt är en hundfisk.

– Woww äntligen ett häftigt och coolt djur!! Säger Lassa till mamma och pappa.

Dagarna går och Lassa leker med Leo, hon är helt fascinerad över hur konstig men cool hennes katt är. En dag matar hon Leo med kattmat som vanligt men han vill inte äta och smyger sig till akvariet istället. Där hittar han fiskmat som han äter men fortfarande är han inte mätt, han går ut från akvariet och börja skälla så Lassa ger honom mat. Hon blir irriterad över att Leo aldrig blir mätt och att han behöver ha både fiskmat och hundmat.

Kapitel 3 – Ute på promenad

Lassa tar ut Leo på en promenad för att köpa hundmat till Leo, men hon märker snabbt att alla som går förbi tittar konstigt på Leo. Alla människor som finns ute blir så pass rädda att de skyndar sig bort från Lassa och Leo. De fortsätter att gå in till djuraffären för att köpa mat och när de är inne i affären hittar Lassa det hon är ute efter. De går till kassan för att betala och kassören tittar skräckslaget på Leo.

– Vad är det här för läskigt djur?! Frågar kassören.
– Det här är min katt Leo som är halv katt och halv hundfisk, svarar Lassa nöjd.
– Hmm, oj så konstig och otäck han ser ut! svarar kassören.

Plötsligt känner Lassa hur kinderna rodnar och ilskan kryper sig fram. Hon blir arg över det kassören säger om Leo och hon märker hur kroppen håller på att omvandlas till Freddy. Känslorna tar över och hon kan inte hantera att vampyrhunden Freddy håller på att ta över. Hon omvandlas till Freddy och säger med en mörk röst:
– Säger du något om min katt igen kommer jag också att omvandla dig till en vampyrhund!
– Hjääääälp!! Vad är det här för monster!! Skriker kassören och springer ut från affären.
– Hahahah, skrattar Freddy och lugnar ner sig.

Leo blir rädd av Freddy och springer snabbt ut från affären men han upptäcker snabbt att det är väldigt mycket trafik på vägen så han gömmer sig bakom ett träd. När trafiken minskar springer han hem.

Kapitel 4 – Mamma och pappa har hamnat i chock

Lassa öppnar dörren hårt och ser att mamma och pappa står framför dörren med arga miner och händerna i kors.
– Vart var du? Vi har varit så oroliga!! Säger föräldrarna argt.
– Fråga mig inte vart jag var! Fråga istället vart Leo är, svarar Lassa irriterat tillbaka.

När Lassa säger det så ser hon Leo krypa sig fram och smyger sig mellan mammas ben. Lassa berättar för sina föräldrar att Leo sprang ifrån henne utan att hon visste varför och därför kom hon hem sent. Mamma och pappa började skälla på Leo för att han inte lyssnar på Lassa och läxar upp honom.
– Han får aldrig göra om det, säger pappa.
– Jaa!! Jag sa ju till er att jag vill ha en hund men ni lyssnar inte på mig, skriker Lassa. Ni ger mig en katt som inte lyssnar!!
Det blir helt tyst och plötsligt hör de en ny röst prata. Leo började prata och berättade att Lassa blev ett monster i affären. Alla står helt chockade över att höra en katt prata.
– Meeeen Vah!!! Skriker alla samtidigt.
– Jaa, jag vet det här är jättekonstigt men jag sprang ifrån Lassa för att hon blev arg och omvandlades till en vampyrhund!! Säger Leo
– INTE ALLS!! Hur kan du säga så! Du talar inte sanning, skriker Lassa.

Lassa känner igen hur känslorna tar över och att hon inte kan hantera det framför sin mamma och pappa. Hon blir arg och försöker gå därifrån men mamma stoppar henne. Hon hinner inte gå upp, hon omvandlas till Freddy.

– HJÄÄÄÄÄLP VAD ÄR DET SOM HÄNDER!!! Skriker mamma.

Pappa och Leo springer snabbt till de och blir helt chockade över det de ser. Lassa har omvandlats till Freddy och mamma har svimmat av chock. Pappa får panik och springer runt i huset medan Leo försöker hjälpa mamma. Freddy går mot Leo och försöker putta bort honom från mamma men lyckas inte. Freddy lugnar ner sig och omvandlas tillbaka till Lassa. Hon går fram och pratar försiktigt med pappa men han är i chock och blir helt stum.

Leo smyger sig bakom Lassa och biter henne …