Mysteriet i Alicante

Det var år 2018 på en sommarkväll i den lilla staden Alicante i Spanien. De två turister, Vanessa och Elliot tänkte gå ut med deras fluffiga hund Bob, precis som de brukar göra i hemlandet. Vanessa är tjugo år gammal och är blond med långt hår och bruna ögon. Hon var intelligent tjej och duktig när hon gick i skolan. Den 21 årige Elliot har mörkbrunt hår med bruna ögon. Elliot tycker om att spela fotboll såväl i skolan som i sin fritid. Dessutom så läser han böcker, tidningsartiklar och nyheter om fotboll. Syskonen, som är också bästa vänner, hade precis fått en plats på högskola. De tänkte att det var dags att ha en liten och härlig semester. Att boka ett rum i ett trestjärnigt hotell med en underbar utsikt på havet var alldeles nytt och utmanande för syskonen, men med många sökningar på internet samt massor med frågor till bekanta så kunde de klara detta utmärkt.

Vanessa och Elliot var nyfikna på att undersöka nya platser och sevärdheter i den lilla staden, och varför inte köpa lite godis också tänkte de. De gick därför på promenad i området runt hotellet. Det var inte så mycket folk i stan denna sommarkväll, märkte syskonen. De gick förbi många mataffärer, klädaffärer, restauranger och guldaffär.

Den fina lekparken, en bit från hotellet, var tillräckligt lockande för Bob, den svarta hunden med bruna prickar och vita tassar, att den försökte springa i väg till sandlådan där en liten hund stod och viftade glatt på sin svans. Plötsligt tappade Vanessa kopplet från hunden som snabbt sprang i väg mot lekparken. Elliot sprang efter och hämtade Bob för att därefter tillsammans med Vanessa fortsätta hela vägen till kiosken som ligger i närheten.

När de vände hem tillbaka till hotellet så såg de en man klädd med svarta byxor, en vit tröja och en mörkbrun keps. Det de tyckte var märkligt att mannen höll en stor svart påse i händerna. Bob skällde ivrigt på mannen som smög försiktigt på trottoaren. Vanessa och Elliot tittade förvånat på varandra, medan de fortsatt sin promenad

– ska vi ringa polisen? Frågade Vanessa.

– ja, men ……