Den mystiska dagen

Den här berättelsen handlar om Sara som är 8 år, hon har magiska krafter. Kraften är teleportering det vill säga att Sara kan förflytta sig när hon knäpper med fingrarna. Sara har flera superkrafter och en av dem är att hon kan bli en isglass av sorten piggelin. Med armar och ben av glasspinnar. Hon behåller sin mänskliga längd när hon förvandlas till en isglass.

 

Hennes bästa kompis är Max. Max är en mjukglass. Hans ben är av våffla, hans hår och muschtas är av lakriströssel.  Max har magiska krafter, han kan skjuta lakritssås eller mjukglass. Då kan inga skurkar kan äta upp honom.

 

Sara och Max är påväg hem, de bor i en glasskiosk. Glasskiosken är gul, grön och röd randig med brunt tak. I kiosken kan man handla korv, glass och korv. I kiosken kan man även köpa slash, en isdryck. Kiosken som även är ett hotell som har gäster. Där dyker en mystisk familj upp. De vill äta upp Max.

 

Den mystiska familjen har magiska klockor som gör att de blir osynliga. De har med sig en stor trunk som de stoppar ned Max i. När Sara tittade bredvid sig var Max borta! Sara blir rädd och en kallkåre rusar genom hennes kropp. Vad ska hon göra? Hon kommer på att hon behövde använda sina superkrafter. Sara teleporterar sig in i trunken till Max, där hon förvandlar sig till piggelin för att inte frysa. Sara kramar Max och knäpper med fingrarna och teleporterar sig ut från trunken. Där möte de den mystiska familjen! Max sprutar lakritssås och mjukglass över hela familjen de magiska klockorna går sönder. Sara och Max flyr hem till kiosken, där de avslutade dagen med filmkväll och glass!