Tidsportalen

Molly och Alex är på väg hem från en vanlig skoldag. Det har nyss slutat regna och det är slaskigt för att snön håller på att smälta. De känner sig uttråkade och pratar om ett gammalt spel som de tyckte om när de var yngre. Alex berättar om spelet som är det läskigaste spelet han spelat i sitt liv. Molly blir nyfiken och frågar om de inte ska försöka spela det gamla otäcka spelet där otäcka dockor och onda monster finns med. Alex och hans familj har flyttat och spelet ligger i källaren i någon flyttkartong.

– Ska vi gå ner i källaren och försöka hitta spelet? frågar Alex.
– Okej, svarar Molly med en liten darrande röst. Men vi måste vara försiktiga så att vi inte träffar på några skumma människor som brukar gömma sig därnere och förresten, finns det äckliga spindlar och kackerlackor i källaren, säger Molly med en grimas.
– Jag är ensam hemma, säger Alex. Vi går hem till mig och försöker hitta källarnyckeln. Jag får ju inte vara i källaren.

De hittar till slut nyckeln i köket i en burk som det står kakor på.
De smyger ner och öppnar källardörren och släcker lampan och tänder ficklampan, så ingen ska förstå att någon är därnere och letar. I ett hörn ser de plötsligt ett stort föremål som lyser svagt och är övertäckt av en gammal filt. De river loss filten och ser en glänsande maskin med en massa knappar. Ljuset från maskinen är så starkt att Molly och Alex blir bländade och när de tittar bort märker de att de med ett ben har tryckt på en av knapparna. Ur maskinen kommer plötsligt en mörk, hes röst.