Swambeltoms elaka plan

Det var en gång en elak tomte som hette Swambeltom som hade en bästa vän som var en ond nisse. Swambeltom och den onda nissen hade en tomteverkstad på en annan planet, långt bort från jorden som heter Kolus.

 

På planeten Kolus tillverkar de kol och julklappar. Varje jul försöker de att förstöra julen för alla snälla barn genom att byta ut deras julklappar mot kol. Alla julklappar kommer sedan alla elaka barn få i stället. Swambeltoms högsta önskan är att alla snälla barn ska få kol och alla elaka barn ska få presenter.

 

I tomteverkstaden tillverkar onda nissen alla paketen som ska delas ut. Paketen tillverkas i två färger, gröna och röda. I de gröna julklapparna kommer det att finnas leksaker som delas ut till de elaka barnen och i de röda julklapparna kommer det att finnas kol som delas ut till de snälla barnen.

 

När Swambeltom och den onda nissen är på planeten Jorden märker de att det har blivit fel. Vad Swambeltom inte visste var att han är färgblind och att julklapparna hade blandats ihop…