Safak och Nida i knipa

Det var en gång en kill-hamster som hette Safak. Han var en glad hamster som älskade att spela tv-spel, bland
annat ”Stumble guys”, ”Roblox” och ”Fifa”. Safak tyckte också om att rita och dansa. Han hade en bästa vän, hon hette Nida. De har varit bästa vänner i 4 år. De träffades på en danslektion.
Hamster vännerna bodde i en skolkällare.
En varm sommardag i Stockholm när alla elever hade gått på sommarlov gick Safak och Nida ut från källaren. De kände sig hungriga och tog sig till matsalen för att laga stora, feta, hamburgare med extra allt på. När de var klara så var köket en enda stor röra. Plötsligt hördes ett högt ljud ”BOOM BOOM”. Två vuxna människor med stora borstar gick emot de. Människorna viftade, och sprutade massa konstiga medel och det luktade så illa att de nästan svimmade, till slut, ramlade hamstrarna ner i en papperskorg.
Människorna närmade sig, tog tag i papperskorgen, knöt ihop den och slängde i väg den i en större säck. Safak och Nida ropar ”hjääälp” ”hjääälp” ingen hör de. Nida kommer plötsligt ihåg att hon har en superkraft, hon kan önska sig saker, MEN ibland funkar det inte. Hon provar att önska sig. Nida önskar att de kunde bli fria.