Robotvännernas högsta önskan

Robot 2000, hade ett svårt liv och var fattig. Han gick runt och letade efter pengar men han hade tur för han lever på olja. Av oljan fick han en massa energi så att han kunde bära en massa saker.

 

Robot 2000  har ett kvadratiskt huvud, en rektangelformad kropp som är av silverfärgad metall och han har hjul istället för fötter. På hans mage står det 2000 och han har krabbhänder. Han är 1,5 meter lång och har svarta jättestora ögon. Han har saker som lyser på sina silverfärgade armar och de gör så  att han kan flyga. Men bara när han fullt med olja. Hela hans kropp kan bli lång. Han har en speciell knapp på handleden som gör att han blir lång. På hjulbenen finns en annan knapp som gör att han kan åka jättesnabbt. På hans huvud finns en antenn som blir röd när han åker jättesnabbt och när han sover blir den grön. Om han blir lite arg blir antennen orange. När han blir arg blir hans ögon röda. När han blir glad blir hans ögon gröna.  Han är väldigt bra på att laga mat.

 

Hans bästa kompis heter Robot 3000 och han är rund, guldfärgad och har vita ögon. Han har ett hemligt vapen som är osynligt och ingen kan se. När han blir glad blir hans ögon gula, men när han gråter blir de blåa. Han är inte bra på laga mat, men han är bra på att rita. När han blir arg blir hans ögon röda. Han är jättebra på att simma. När han behöver laddas börjar ett speciellt märke i ansiktet lysa och de lyser på natten. Innan han sover trycker han på en knapp på sin vänstra handled för att kunna laddas. Han har fler knappar på sin rygg. Han har också en knapp på vänster axel som gör att hans armar blir långa. Han har en knapp på foten som man kan trycka på så att springer fort och då lyser den. Robot Tretusen är jätterik.Robot 2000 och 3000 kommer från Metallvärden.

 

De bor i en skog som luktar jättegott gröt och blommor. Där finns det finns frisk luft små fåglar som sjunger. Vid midnatt blir det vinter, mörkt, läskigt och man är rädd att det finns spöken där. De verkar ha ett hus som de bor i.  På natten hörs en massa läskiga ljud. Träden är jättehöga och det finns klippor där. I skogen finns en stor koja där Robot Tvåtusen bor och som han har byggt tillsammans med Robot Tretusen. Framför deras koja finns det fruktträd. De bor nära ett vattenfall. I skogen finns det myror och insekter som bits. I skogen finns det en väg som är jättelång. Det finns snälla djur och buskar med bär i skogen. På andra sidan skogen finns det vilda djur. Det är det största skogen i hela världen.

 

Robot Tvåtusens högsta önskan är att resa till Dubai. Han vill åka dit för att där finns Burj Khalifa och det är en jättehög byggnad.  Där finns också en byggnad som heter Burj Ul Arb. Han vill också titta på de fina husen och stora centrum och särskilt den billiga affären som finns där. Han vill också resa dit för att det finns jättemycket och gratis olja. Han vill passa på att ha lite semester när han är där. Där bor hans mamma och pappa och många andra robotar. Han har tre syskon i Dubai. Han vill få ett bra jobb genom att skaffa en stor butik och tjäna 10 000 Dinar. Där finns många vattenparker som har vattenrutschbanor. Han vill också skridskor där. I Dubai finns också många människor som hjälper dem som är fattiga.

 

Men nu har hans bästa kompis, Robot 3000, berättat att han ska flytta…