Pingvinen Puzzel på simtur

Det var en gång en pingvin som hette Puzzel. Han bodde i en igloo på en kall plats, nämligen Antarktis. Där var det snöigt och isigt. Han bodde tillsammans med sin bästa vän Mange. Deras igloo låg nära havet och man kunde höra när vågorna slog emot isberget och känna doften av hav. Puzzel hade en dröm att simma till Hawaii för att få lite varmare väder och att äta på sin favoritrestaurang. Därför tränade han varje dag och simmade 100 km.

De andra pingvinerna på Antarktis trodde inte att Puzzel skulle klara att simma till Hawaii. Puzzel blev ledsen när de andra inte trodde på honom. Men som tur var fick han stöd av Mange. Bästa kompisen kunde alltid motivera Puzzel att komma i väg till sina träningspass. Puzzel gick upp tidigt på morgonen och åt en snabb frukost. I dag var det dagen då Puzzel skulle simma till Hawaii. Mange önskade lycka till och ha en bra simtur. Mange och Puzzel gjorde sin bästa kompis hälsning. De tog först varandra i högerhand, och sedan gjorde de en axeltouch.

Sen var det dags att gå ner till havet. Han dök ner i det kalla vattnet. Han började med att simma fjärilssim i 50 km. Sedan bytte han till crawl i 90 km. Nu började Puzzel känna sig trött och stel av det kalla vattnet. Han mötte ett fraktfartyg som var på väg mot Antarktis. Helt plötsligt försvann fartyget. Han blev förvånad och kollade runt för att se vart båten tagit vägen. Samtidigt kände Puzzel hur han började sugas neråt…