Olle, Axel och den Magiska Skolan

Olle är den kortaste personen i hela världen. Han är 11 år och är 1 centimeter lång. Han har brunt hår och hans ögon lyser av många färger. Olles favoritfärg är lila. Ofta har han på sig en tjock tröja. På tröjan är det en bild av en pojke som håller i en hund.

Olle har en hund med tre huvuden. Han blir ofta retad för att han är så liten, men när han leker kurragömma vinner han alltid! Anledningen till att Olle är 1 cm lång är för att han inte når något att äta. Han når inte ens att dricka vatten.

Olle bor i ett badkar i ett kök. Köket är en magisk plats som ligger i en skola. Ingen vet vad badkaret gör i köket, det gör bara skolans vaktmästare. Kanske var det så att personalen ville göra världens största soppa. Men de orkade inte ta ut den. Så de gjorde ett hål i badkaret. I badkaret finns ett blått rum som är Olles bas.

Skolan är en magisk plats för konstiga levande varelser. Skolan är superstor! Den ser ut som en normal skola men det är den inte. Där finns alla sorts varelser. Ett barn har till och med en orm hand. Men hon är snäll. Vaktmästaren var en av de konstigaste varelserna i hela världen, men han ser normal ut. Skolsyster Lilly var en fe med ett trollspö. Hon kan återuppliva människor. Det är därför hon är skolsyster.

Olles bästa kompis heter Axel och han är 4 meter lång. Han är 20 år och går i femman. Han går i femman för att klassrummets tak var så lågt att hans huvud fastnade i taket, så han kunde inte lära sig något. Axel har en hund som heter Triangel för den har ett triangelformat huvud. När hunden pruttar får han en idé. När Axel var liten så bestämde hans föräldrar att han skulle bli längre så han fick en medicin. Men hans föräldrar gav honom för mycket. Axel gillar färgen röd, för när han trampar på insekter kommer det ut rött som han tror är jordgubbssylt. Axel har aldrig ätit jordgubbssylt men Olle sa att det var det. När Axel trampar på en insekt säger han ”oooo jordgubbssylt”.

Olle blir ofta mobbad i skolan för att han är så liten och för att han bor i ett kök på skolan. Han blir retad för att han har en 4 meter lång kompis också. Mobbarna är dinosaurier som kommer från framtiden och hatar att se sådana som är längre än dem.

En dag på Magiska skolan blev både Olle och Axel mobbade. Olle blev mobbad för att han var liten och Axel för att han var stor. De hade inga vänner så Olle bestämde sig för att gå fram till Axel när han var ledsen. Olle frågade varför han var ledsen och Axel sa ”för att jag är jättestor och lång”. Olle frågade om de skulle bli vänner och Axel sa ”ja”. Axel ville att Olle ska få av medicinen som gjorde honom så lång men han vet inte var hans föräldrar fick den från. Medicinen var ett litet frö som var doppat i mjölk blandat med solrosor. Olle tänker att han kan börja med att dricka mjölk tre gånger i veckan. Så de går till köket för att hämta mjölk.

För att få mjölk behövde Olle och Axel hjälpa kocken som var en gammal tant. Sen skulle tanten bara gå och hämta ris men hon ljög och låste in dem. Tanten var faktiskt en häxa och hon ville trolla bort dem. Hur skulle de komma ut? Olle hade ingen telefon men Axel hade sin i fickan. Han ringer till en ninja. Ninjan gick på Axels dagis och var den tuffaste där och bråkade mest. Men då var han ett år. Nu är han äldre och har en massa vapen, men som han helst inte använder.