Nicko och gråhunden Max

Det var en lördag. Alla i familjen Karlsson satt och åt frukost vid frukostbordet. Nicko skulle sedan ut till skogen på hundpromenad med hunden Max.
-Jag går ut och går med Max! ropade Nicko från hallen.
Nicko är 13 år och går i åk 7. Han har inga syskon men vill gärna ha ett. Nicko har tjatat väldigt mycket om ett syskon men föräldrarna har alltid sagt nej, då de tycker att det blir för mycket jobb med två barn och en hund. Familjen Karlsson bor i en villa på Torö. Nickos dröm är att en gång äga ett hus uppe i bergen som hans mamma och pappa. Nickos favorithobby är hockey.
Nicko och Max fortsatte att gå sin vanliga stig igenom skogen intill hans hus, som de gör varje lördagsmorgon. Efter en liten stund hörde Nicko ett prassel från buskarna intill stigen. Han ryckte till när han hörde ljudet, och backade några steg. Max började skälla. Nicko blev nyfiken på vad det var som lät. Han gick av från stigen och in i den mörka skogen mot buskarna. Och ur från en buske kom en igelkott.

-Tur att det bara var en igelkott, resonerade han med sig själv lättat.

Nicko fortsatte gå in i skogen. Det var lite kallare lite längre in i skogen. Han kom fram till en buckligare mark. Det var ganska många rötter på den marken. Plötsligt började Max rycka i kopplet och Nicko behövde springa efter men när han sprang snubblade han på en rot och fastnade med foten. Nicko fick panik och tappade kopplet och Max sprang iväg…