Marias förlorade vingar

En kall höstnatt vaknade ängeln Maria i skogen bortom bergen och hörde ett hemskt oljud. Framför henne så sover en drake och snarkar väldigt högt. Denna drake var annorlunda än de vanliga drakarna. Draken var halvt vitt och höll på att skifta färg till mörkröd. Han hade även stora vingar som täckte himlen.

Plötsligt så vaknar draken över att någon petar på hans öga.

– Vem är du? frågar Draken.

– Jag är en ängel, vem är du? svarar Maria.

– Ehm, är det inte självklart vem jag är!! Ryter draken.

– Vet du var jag är just nu, jag har tappat bort mig verkar det som, säger Maria.

Draken ställer sig upp för att svara henne och precis då smyger björnen Bruno bakom ängeln och tar ängelns vingar ifrån henne. Ängeln Maria svimmar och innan draken hinner göra något försvinner björnen iväg till den hemsökta grottan i skogen. Efter några minuter vaknar Ängeln Maria till och med en svag röst försöker hon förklara till draken att hon behöver hitta sina vingar för att öppna den magiska porten till himlen.

– Jag behöver mina vingar, säger Maria till draken.

– Vad händer ifall jag inte hittar björnen, frågar draken?

Maria svara

– Då kommer jag aldrig få återvända till himlen…