Katten Lunas äventyr till Papperslandet

Idag fyller katten Luna år. Hennes högsta önskan är att åka till Papperslandet tillsammans med sin bästa kompis katten Sotis. Luna har randig och fluffig päls i färgerna ljusbrun och vit. Hennes ögon är gröna och hon har en rosa nos. Luna är en fullvuxen katt men ändå väldigt liten, många tror att hon är en kattunge. Hon jamar unikt, det är svårt att beskriva hur men hon låter hes. Sotis som ju också är en katt är mörkgrå i pälsen men under hakan och ner på magen är hon vit. Hon har också en framtass som är till hälften vit. Baktassarna är också helvita. Sotis har blå ögon och rosa nos. Hon ser mer ut som en fullvuxen katt och är inte så liten som Luna. Sotis är en innekatt och gillar att vara inne medan Luna älskar att vara utomhus.
Båda katterna bor i samma hus vid Kattvägen i Partille. De bor i ett väldigt stort hus. Det finns tre våningar i huset de bor i. Man kommer in på mittenvåningen och på våningen längst ner dansar man och har party. Det finns väldigt många växter, träd och blommor utanför huset. Det finns en damm som Luna gillar att vara vid och skrämma bort ankor. Den dammen heter Björndammen.
Det var svårt att få Sotis att åka till Papperslandet då hon inte gärna ville gå ut. Och för att få Sotis dit så lurade Luna henne att hennes favoritgodis, kattgodis, finns där. Sotis följer med till kattbilen och då kom paprikorna gåendes med en sax. Paprikorna gör punktering på bilen. ur ska Luna och Sotis nu komma till Papperslandet?