Jakten på det mystiska templet

Det var en gång en apa som hette Simson. Hon var en dödskalleapa, hon var sju år gammal och bodde i Amazonas regnskog. Simson levde i ett litet hus av trä. Simsons bästa vän hette Matilda, Matilda bodde i en liten by utanför regnskogen. Simson och Matilda lekte ihop varje dag . En dag när Simson och Matilda var ute och lekte och plockade bananer hittade de en skattkarta gömd bland buskar och grenar. På kartan såg det ett rött kryss, och vid det röda krysset såg det ut som att det var ett tempel. Simson och Matilda funderade länge, kan det finnas en skatt gömd i templet? De blev genast nyfikna och bestämde sig för att försöka ta sig dit med hjälp av kartan. När de tittade på kartan var det ett konstigt språk som de inte kunde tyda själva. De gick då till Matildas släkting, en gammal man som var väldigt intresserad av historia. Ingen visste hur gammal han var men hans namn var Gunnar. Gunnar kunde tyda den gamla kartan och frågade vart de hittat den. Han berättade att han sökt efter kartan i flera år, sedan han var ung, men utan att hitta den. Då frågade Simson och Matilda om Gunnar ville följa med och hjälpa dem att hitta skatten. Gunnar säger att han blir osäker, han förklarade att han är gammal och har svårt att gå.

Matilda och Simson var precis på väg att ge sig av, då sa Gunnar: – Vänta! Jag har ångrat mig. Jag har väntat på den här dagen länge. Jag följer med! De började sin jakt efter skatten, de hade med sig tält, mat och vatten. De förberedde sig för flera dagars promenad.

De gick genom Amazonas regnskog, de mötte flera olika djur, såsom ödlor och ormar. De började att närma sig krysset på kartan, på avstånd såg det templet. Det var ganska stort, men det såg väldigt gammalt ut och bra gömt eftersom det var täckt av mossa och grenar. Ingen hade varit där på länge. Rätt som det var hördes ett brak! Matilda och Simson vände sig om och såg att Gunnar hade ramlat ner i ett hål. Det var omöjligt för dem att hjälpa Gunnar. Gunnar sa: -Fortsätt utan mig! Jag klarar mig! Kom ihåg att jag varnade er för fällorna som kan finnas runt om templet. Simson och Matilda fortsatte till templet. När de väl hade kommit fram och ska ta sitt första kliv in i templet ser de ett nät som är på väg ner mot dem….