Inbrottet i Gurkaffären

En dag skulle Alice ut och handla gurka till sin kanin. Hon cyklar mot gurkaffären. När hon kommer fram till torget porlar vattnet i fontänen och solen skiner på blommorna i rabatten. Alice känner sig extra glad eftersom hennes kanin Hulken fyller år. Alice cyklar först till sin mamma som arbetar på Apoteket på torget och lånar pengar. På långt håll ser Alice att det hänger blåvita avspärrningsband utanför gurkaffären och det står mycket folk utanför. Alice kastar sig upp på cykeln och cyklar med oro i kroppen till gurkaffären. När hon kommer dit ser hon att fönstret till affären är krossat och att gurkhandlaren Sara står och gråter utanför. Alice går fram och tröstar Sara.
– Vad har hänt? Frågar Alice.
– Det har varit inbrott i min affär men tyvärr kan man inte se tjuven på övervakningskamerorna, snyftar Sara.
Alice blir fundersam och undrar vem tjuven är. Hon frågar Sara om hon får går in i affären och leta efter spår. Sara säger att hon får det men att hon måste vara försiktig. Alice går in i affären och det hon ser gör henne förskräckt. Hyllorna med gurka ligger nedslängda på golvet, affischerna är nedrivna och det är glassplitter överallt. Det ligger som mos av gurka på hela butiksgolvet. Under en nedriven hylla ser Alice något som ser ut som en dörr. Det hörs ljud från rummet innanför dörren och Alice undrar vad det är som låter. Alice känner på dörren men den är låst. Hon måste komma in, hon hör ju något innanför. Alice har ingen nyckel men tar en hårnål från hennes lugg och försöker dyrka upp låset. Låset går upp och Alice kliver in i rummet. Tyvärr har hårnålen gått av på mitten men Alice tänker att det var det värt. När hon kommer in i rummet ser hon spår av gurka och ser något som ser ut som kaninöron. Alice springer fram till det som ser ut som kaninöron och ser att det är hennes kanin Hulken. Alice känner sig chockad och förvånad när hon ser att det är Hulken. Hon blir ännu mer förvånad när hon ser att Hulken har gurkbitar i pälsen och att han sitter och gnager på en gurka. Hulken skuttar fram mot Alice och då ser Alice att Hulken haltar. Hon lyfter upp honom och ser att han blöder från vänstra tassen.
Plötsligt slås dörren igen bakom Alice och hon får panik och hon känner på handtaget och det är låst. Pulsen ökar och hon känner hur hon börjar svettas. Alice bankar på dörren och skriker HJÄLP! Sara som också hade gått in i gurkaffären hör Alices rop på hjälp. Sara förstår att någon är instängd och skyndar sig att ta fram nyckeln. Sara springer fram och låser upp dörren. Sara blir förvånad när hon ser Alice och Hulken.
– Vad är det som har hänt? Frågar Sara.
– Jag är hemskt ledsen Sara. Det verkar som att det är Hulken som har gjort inbrott säger Alice med tårar i ögonen.
Senare på kvällen sitter Alice, mamman, Sara och Hulken i växthuset på tomten. Himlen är orangerosa och solnedgången syns tydligt. Det är varmt i växthuset och fuktigt på rutorna. Alice har precis lindat Hulkens tass och klappar honom över ryggen. Framför honom ligger hans present, en gurka. Senare bär Alice in Hulken på sitt rum och där står Hulkens nya bur.
– Nu får vi hoppas att Hulken inte rymmer igen, säger Alices mamma.
Hulken skuttar in i buren och börjar gnaga på sin nya gurka.