Havsmonstret som ville bli en havskompis

En tidig morgon i havet vaknade havsmonstret Penny i sin säng. Hon sträckte på sig och tittade på sina gröna fjäll på armarna. Andra dagar kunde hon förvandla sig till en människa, men idag valde hon att stanna kvar i sin vanliga form. För ett tag sedan fann Penny ett övergivet, grönt och blått havsslott när hon var ute och simmade på sin dagliga simtur. Där vill jag flytta in tänkte Penny, och så blev det.

I dag känner hon sig extra glad för att hon ska träffa sin bästa kompis. Hennes bästa kompis var en fisk som hade både ben och armar, och hans hud var skimrande orange. Hans namn är Andreas och har alltid en glaskupol över sitt huvud.

Pennys utseende var läskigt för vissa när hon var i sin havsmonsterform, eftersom hon var både grön och stor. Hennes högsta önskan var att inte någon skulle vara rädd för henne. Hon ville också att de skulle sluta kalla henne för ett havsmonster och istället säga havskompis.

När Penny skulle på sin dagliga simtur och träffa Andreas simmade hon lite närmare stranden än vanligt. Vid strandkanten skulle just en båt lämna hamnen när de fick syn på Penny. De blev vettskrämda och försökte fånga Penny, men de misslyckades. Personerna som var på båten vände snabbt tillbaka och varnade alla i stan för det otäcka havsmonstret. Efter det vågade ingen av de badglada invånarna gå nära havet…