Gustavs och Linas äventyr

Gustav och Lina är hemma och har precis ätit lunch. De har ätit grönsakssoppa. Soppan var jättegod, säger Lina till Gustavs mamma. Efter lunchen säger Gustav: ”ska vi gå ut på äventyr i skogen?”. Lina säger: ”ja, det blir jättekul”. De tog sina väskor och packade. Gustav packade ner en karta och en vattenflaska. Eftersom Lina är hemma hos Gustav har Lina inte med sig någonting att ta med till skogen. Gustav säger att de kan dela på vattenflaskan. ”Kom nu Gustav så går vi”, säger Lina. Gustavs mamma påminner barnen att inte komma hem för sent. Lina och Gustav börjar ta på sig sina jackor och skor och så går de ut.

I skogen ser de gräs, blommor och träd. Gustav frågar Lina om hon vill köra kurragömma med honom. ”Ja, men vi får vara nära varandra”, säger Lina. Då räknar Lina till trettio med stängda ögon.

Gustav springer djupt in i skogen för att gömma sig men han tänker inte på vad Lina sa. Lina börjar leta bakom en stor sten och bakom massa träd men hon hittar inte honom. Hon ropar efter Gustav men Gustav hör inte henne. Till slut blir hon rädd för att det börjar bli mörkt. Plötsligt hör Lina ett ljud i skogen och när hon kollar bak ser hon en katt. Först blev katten rädd för Lina men sen kände katten att Lina var snäll.

Gustav börjar också bli rädd för att det börjar bli mörkt. Gustav kommer på att han har en karta. Han öppnar sin ryggsäck för att ta fram kartan men han märker att den inte ligger i ryggsäcken. Han tänker att han måste ha tappat den någonstans på vägen. Plötsligt ser Gustav en skugga…