Guldis & Silvris detektivarbete

Mamma kom hem efter sitt jobb. Jag Guldis frågade mamma hur det var på jobbet. Vanligtvis säger hon “det var inte så jättekul” Men idag så var det nåt nytt. Hon började babbla men sen så sa hon att hennes kollega sa att chefen DOG!!! Jag frågar hur hon dog. Men mamma säger att hon inte vet. Sen så plingar det på dörren. Jag öppnar och det är min vän Silvris. Jag säger vad som händer och Silvris svimmar nästan men jag häller mjölk på honom för om jag skulle hälla vatten på honom så skulle han rosta till döds. Sen så säger han “Guldis vi borde lista ut det här mysteriet” JA bra ide silvris. Kom så cyklar vi till min mammas jobb och listar ut det här mysteriet.
Vi cyklar till banken och letar efter några ledtrådar. ”Vi borde råna banken säger Silvris” Varför det frågar jag. “för jag vill bli miljonär”. VAD TÄNKER DU VI KOM HIT FÖR ATT LISTA UT VARFÖR CHEFEN DOG. INTE ATT RÅNA BANKEN. ändå vi är bara 11
år. “Okej chilla” Vi frågade receptionisten om vi får lov att söka igenom banken och säger att vi är professionella detektiver. Hon frågar om vi har ett kort till detektivbyrån. Men det har vi ju inte. Så vi säger nej och går ut. Silvris säger att vi borde smyga in genom ventilationen. Bra ide Silvris. Jag sticker hem och hämtar en skruvmejsel, säger jag. Vi går igenom ventilationen och hittar ett spår. Det är en kaffekopp. Så vi tar kaffekoppen, springer hem och kollar fingeravtryck. DET VAR CHEFENS FRU!!!…