Flykten från Kycklingfängelset

I en galax långt borta bodde en kyckling som hette Bertil. Bertil var en sjuårig, guldfärgad liten kyckling. Han bodde i ett litet rött trähus i skogen. En morgon när han vaknade hörde han ett märkligt ljud från hallen. Bertil blev jätterädd och drog täcket över huvudet. Han låg kvar i sängen i två timmar och när han äntligen trodde att faran var över drog han sakta ner täcket igen. Då upptäckte han att det stod en grön alien med svarta ögon i hans sovrum. Han blev stel av skräck. Alien kastade sig över Bertil och tog med sig honom till sitt stora, orange-vita rymdskepp. När Bertil kom in i rymdskeppet såg han en till likadan alien som satt i en stor tron. Han såg också ett stort fängelse. Ovanför fängelset satt det en skylt där det stod KYCKLINGFÄNGELSE. Alien kastade in Bertil i fängelset och låste dörren. Där inne träffade han sin bästa vän Lars Andersson. Lars var en mycket ståtlig tupp som alltid bar en brun hatt på huvudet. Bertil hade känt Lars ända sen han var tre år. Lars hade också blivit bortrövad av en alien. Lars hade lyckats få med sig ett rep som han hade gömt i sin hatt. Bertil och Lars såg att det fanns en lucka i taket och bestämde sig för att försöka klättra ut ur fängelset med hjälp av repet. När de var halvvägs upp för repet blev de upptäckta. Bertil hann precis klättra upp för repet och lyckades klättra in i luckan men Lars ramlade ner och blev tagen av aliens. Luckan som Bertil klättrade igenom ledde till rymdskeppets förarhytt. Den var tom så Bertil satte sig vid spaken och började köra rymdskeppet. Han upptäckte att de var på väg rakt emot en enorm asteroid. Bertils hjärta bultade hårt i bröstkorgen och han drog så hårt han kunde i styrspaken för att försöka åka över asteroiden. Den kom närmare och närmare och precis i sista sekund så lyckades Bertil styra skeppet över asteroiden. Han andades ut och torkade bort svetten ur pannan. Bertil bestämde sig för att ta sig ut i rymdskeppet för att försöka rädda Lars. När han kommer går ut ur förarhytten upptäcker han att rymdskeppets lastlucka är öppen och alla aliens har ramlat ut. Luckan måste ha öppnats när Bertil svängde med rymdskeppet. Han andades ut igen, nu kunde han fokusera på att få ut Lars ur fängelset utan att vara rädd för att bli tillfångatagen av aliens. Bertil funderar på hur han ska göra för att lyckas befria Lars. Han tittade sig omkring i rymdskeppet och såg då något som glänste vid en ventilationslucka. När han gick närmre såg han att ett par nycklar som hängde där. Han skyndade sig att ta ner nycklarna och sprang till fängelset. Bertil låste upp låset och Lars kunde äntligen komma ut. Bertil och Lars blev jätteglada och kramades länge. Nu var det bara ett problem kvar, de måste ta sig tillbaka till sin galax igen. Bertil och Lars funderar en lång stund på vad de ska göra för att lyckas ta sig hem igen.
– Titta, en matta! Sa Lars. Jag har sett en sådan matta förut, det var en flygande matta. Kom så testar vi om den fungerar.
Lars och Bertil satte sig på matta och visst hade Lars rätt, det var en flygande matta. Bertil och Lars flög ut ur rymdskeppet genom den öppna lastluckan. Efter en och en halv dagsresa på den flygande mattan kom de äntligen tillbaka till sin galax och kunde landa hemma igen. Bertil och Lars var så glada och lättande över att äntligen vara hemma igen. Detta var ett äventyr de sent skulle glömma.