Drömresan mot Polen

Jag vaknade med ett leende och förväntansfullt där jag låg på stranden på Elfenbenskusten och kollade mot horisonten. Jag såg en båt som sjönk sakta ner i havet. Att åka båt har alltid varit min högsta önskan, men efter att ha sett båten sjunka blev jag lite tveksam.
Jag, Bob, och min bästa vän apan Marcel, drömmer om att åka till Polen med båt. Vi är bara 16 år, så just nu är det svårt att fixa en båt för att ta oss till Polen. Tyvärr dog mina föräldrar i en bilolycka när jag var 6år, så jag har inga vuxna som kan hjälpa mig. Men jag har min bästa vän, apan Marcel, så jag känner mig inte ensam.
Oavsett om vi lyckas få tag på en båt eller inte så är det nästintill omöjligt att ta sig ut från kusten, eftersom den vaktas av pirater från Somalia.
Jag och apan Marcel hatar pirater, de är otäcka, vi vill bara kunna ta oss till Polen utan problem. Men det är som sagt nästan omöjligt eftersom den allra otäckaste piraten som vaktar kusten är …