DRÖMMEN!

Det var en helt vanlig dag på Jacks gata… Sandgatan. Gatan heter så eftersom den ligger på stranden. Det är alltså ingen vanlig strand eller gata. Den här stranden varken badar eller leker man på då det finns farliga djur i vattnet. Bland annat blodtörstiga hajar.
I denna stad bor heller inte några vanliga människor. Åtminstone inte två av dem, Jack och Ruby. De är bästa kompisar. Att de är speciella och ovanliga människor är det bara de själva som vet. Att Ruby är speciell råder det inga tvivel om, men vad som gör Jack annorlunda har länge varit okänt för honom. På senare tid har Jack vaknat på nätterna med rysningar och hemska bilder i sitt huvud. Drömmarna känns väldigt verkliga.
För några nätter sedan drömde han att Ruby och han gick längs vattnet och att två mystiska personer följde efter dem. Varje gång de vände sig så försökte de mystiska personerna gömma sig från att bli sedda. Ruby och Jack börjar springa och kommer till en skog. De tittar bakåt igen och de mystiska personerna verkar ha försvunnit. För en kort stund andas de ut innan de känner händer greppa tag i dem. Rädslan kom tillbaka och i samma stund vaknar Jack ur sin dröm.
Den helt vanliga dagen på Sandgatan skulle dock inte bli en vanlig dag. Jack och Ruby hade köpt glass på väg hem från skolan. De gick längs vattnet när Jack plötsligt fick en stark känsla av deja vu. Det kändes som att han hade upplevt detta tidigare… DRÖMMEN!