Dramat i regnskogen

Det var en gång en björn, en varg och en örn. De var bästa vänner och bodde i regnskogen i Brasilien. Björnen hette Bamse för att han var så stor och stark. Vargen hette Wolf för han var listig med svart päls och vassa tänder. Örnen hette Sky, och hade vita fjädrar, gult ansikte, och en spetsig orange näbb.

 

En dag skulle de gå ut och utforska skogen tillsammans. De gick igenom tät skog och på slingriga stigar. De letade efter bär och frukt som de skulle äta till lunch, när Bamse plötsligt ramlade på en stubbe i skogen. Wolf försökte hjälpa honom men ramlade istället. Sky kunde inte lyfta upp sina vänner med klorna, så han flög iväg för att försöka hitta hjälp.

 

Plötsligt hörde de ett skott och Wolf och Bamse vrålade av rädsla. De visste att det fanns tjuvjägare i närheten och blev rädda för sin säkerhet. Bamse och Wolf kom snabbt på fötter och sprang mot ljudet. De såg sin vän Sky störta ner i en stor flod.

De hittade en stor stock och Bamse lyfte upp Sky med stocken. De insåg att han var skjuten i vingen och skulle behöva deras hjälp att gå vidare. Nu hade vännerna ett stort problem, då Sky var deras navigatör genom att alltid hitta vägen åt dem. De insåg att de var vilse.

 

Plötsligt dök en räv upp ur buskarna, som berättade att om de hjälper honom med en sak, så kunde han hjälpa dem att uppfylla deras högsta önskan. Han berättade att han kom från Nordamerika. Han ville ha hjälp med att hitta tjuvjägarna och få dem fängslade så de inte skulle göra illa fler djur.

 

De kom på en plan tillsammans. De skulle använda sig av sina fem sinnen för att hitta jägarna. Wolf hade bäst luktsinne, och kunde lukta sig fram till deras läger. Alla djuren hade bra hörsel så de kunde höra om jägarna sköt skott i skogen, och på så sätt försöka hitta jägarna. Med sin syn försökte de hitta spår efter jägarna. Till slut hörde de avlägsna skott, och hittade fotavtryck på en stig som ledde dem mot en rökpelare längre fram…