Den rädda apan i den fantastiska djungeln

Det var en gång för längesedan två apor, en glad apa och en rädd apa. Båda aporna hade små öron, lång svans och stora ben. De båda var vänner som skulle ut på äventyr. Båda föddes i skogen där deras familjer bodde. Dom gick ofta ut tillsammans för att plocka bananer.

Den rädda apan tycker om att klättra och leka med sina kompisar men han har den glada apan som bästis. Den rädda apan bor i ett träd som är jättestor och bredvid det trädet finns det ett önsketräd. På önsketrädet finns det ett hål där man lägger sin lapp där man skriver sin önskning.

Bästa kompisen var glad varje dag. Den rädda apans familj och den glada apans familj är grannar. Den rädda apans familj består av sju apor och den glada apans familj består av sex apor. Båda tycker om att klättra på träd och berg. Den rädda apan är nio år gammal och den glada apan är tio år.

Aporna bodde i den varma djungeln i Afrika. Det fanns massa andra djur som försökte att fånga dom och det var deras fiender. Innan de föddes byggde apornas föräldrar ett bo till båda familjerna.

Den högsta önskan som den rädda apan hade var att bli av med rädslan som han hade burit länge.

En dag när aporna skulle till sjön för att bada kom en flygande haj som berättade att aporna inte fick vara där…