Den onda chipsgubben

Chipso, den onda chipsgubben, sitter och äter frukost men helt plötsligt när han tar ett bett på sin chipssmörgås med chipspålägg så känner han något som bubblar i magen.
-Det måste vara nåt fel på dessa chipsen, säger han till sin kompis, den supergulliga men onda potatisen Botil, som sitter på hans axel.

Botil hoppar ner i Chipsos kaffekopp som är fylld med chips och äter gladeligen upp dem.
-Mmmm, chipsiga fingrar smackar Botil och slickar på sina potatisfingrar.

-Jag måste gå på toa, skriker Chipso och rusar ut från köket. Han sätter sig på toalettstolen och plötsligt kommer det svart, tjock rök. Han blir alldeles kall.

När Chipso är på toaletten så ser Botil en chipslastbil utanför fönstret. Med sina gulliga små steg så springer Botil ut på balkongen och hoppar ner på den stora lastbilen. Han försöker hålla sig fast men tyvärr går det inte. Han ramlar av utanför en high school där de har ett projekt där de odlar potatis. Han landar i ett potatisland där några tonåringar håller på att plocka potatis till matsalen. En tjej plockar upp Botil.

-Nej, släpp mig! ropar Botil med sin lilla pipiga potatisröst. – Vilken söt potatis du hittat Mella! sa tjejen bredvid.

Samtidigt hemma i Chipsos chipslägenhet så kommer Chipso ut från toa. Han börjar leta efter Botil och blir orolig. -BOTIL!!! Skriker Chipso och går till sitt hemliga chipsförråd i garderoben. Men där är han inte. Ute på gatan ser han chipssmulor när han tittar ut genom fönstret. Han förstår att chipslastbilen varit där.

– Jag måste hitta min vän, den supergulliga men onda potatisen Botil! Skriker chipsgubben och sätter på sin tv för att kolla övervakningskamerorna…