Den mystiska boken

Det var en gång i tiden där fyra vänner levde i samma stad. I området kände man till alla som bor där. Stället är väldigt strålande och naturen som omringar hela staden är ännu vackrare. Hussarna ligger inte långt från varandra.

Sofia gillar att spela Mindecraft då och då. Där får hon träffar andra människor som har samma intresse för Mindecraft. Även Sofias bror har samma intresse för spelet.

Alicia har ett intresse för böcker som handlar om trolldom, spänning och äventyr. Alicias passion för läsning har kommit från hennes mormor som har läst för henne sens hon var spädbarn.

Lina bruka rida på helgerna med sin mamma. Lina har även stort intresse för friluftslivet.

Isabell älskar att teckna olika bilder av naturen. De fyra vännerna Som har känt varandras sedan barnsben har ett gemensamt intresse för den vackra naturen som de har tillgång till.

Vårterminen håller på att ta slut, och tjejerna har olika planer in för sommaren. Men till dess kommer de spendera tid med varandra som de alltid gör. Tjejerna bruka komma över hos varandra, och den här veckan är det Sofias tur att bjuda tjejerna över.

Det måndag morgon och tjejerna är på väg till skolan till samman. På väg till skolan pratar de om vad för aktiviteter och spel ska de spela hos Sofia.

Medan Sofia berättar olika idéer om vad de kan göra, Säger Alicia att hennes mormor har en hemlig bok som ingen får röra. Alicia nämner även att hon har hört små prat om att saker kommer till liv om man läser boken. Tjejerna kan inte tro vad de hör, och utmanar Alicia att bevisa det hon säger.

Det är eftermiddag och Sofia tar sig in i sitt hem och möter på sin mamma som tvättar kläder. Sofia påminner hennes mamma om att tjejerna kommer över under helgen och de kommer behöva vara ifred. Mamman säger ”så länge du tar ansvar samt säger till att ni städer efter er, så är det inget problem med det. Plus att Sofias bröder och mamman kommer åka till deras moster som har anordnat en examensfest för hennes dotter.

Helgen närmar sig och Alicia måste komma på ett sätt att få tag på boken inför tjejkvällen. Hennes mormor är jämt i rummet och det blir inte lätt att få tag på boken. Det ända hon kunde komma på va att avvakta tills hennes mormor har gått och lagt sig. Sen ska Alicia försöka smyga in utan att göra ljud. Alicia väntar i sitt rum och låsas att sova när hennes mamma går förbi. Alicia smyger ut och ser sig omkring och försöker ta sig in till mormors rum. Alicia rotar runt i hennes mormors garderob och tills slut hittar hon lådan som innehåller boken. Alicia tar sig till sitt rum och gömmer lådan under hennes säng.