De fyra vännerna

Mohammed Larsson hade en helt vanlig dag på jobbet, han arbetar som veterinär.
Det var slutet på dagen, hans sista patient var en motsträvig katt som skulle få sina klor klippta. Efter mycket godis och många rivsår lyckades Mohammed och hans personal att bemästra katten. Det blev ett mycket lyckat resultat och personalen kunde gå hem. Mohammed gick ut i omklädningsrummet och bytte om. Han satte sig i bilen och körde hemåt. Han satte på radion och rattade in rätt kanal, han fastnade för popmusiken.
Radion spelade Miss Li och instruktionsboken. Mohammed sjöng med medan han körde genom det grönskande landskapet. Dagen till ära var det strålande fint väder. Mohammed hade siktet inställt på att komma hem till sin flickvän Jennifer och till sin hund Max.
Väl hemma parkerade han bilen utanför det vita parhuset.
I vardagsrummets soffa satt flickvän Jennifer och klappade deras hund Max. Framför Jennifer, hade hon sin dator, hon satt och arbetade samtidigt som hon strök med handen på Max mage. Max älskade att bli klappad och kelad med.
Jennifer är 23 år och jobbar som arkitekt. Hon har då möjlighet att jobba hemifrån eller på annan plats. Det bästa av allt är att Max alltid har sällskap.
Klockan är sex på kvällen och Mohammed står i köket och lagar middag. Jennifer är strax klar med sitt jobb. Mohammed ropar ut till Jennifer att maten är klar om tio minuter. De äter middag tillsammans och pratar om hur deras dag har varit.
Mohammed kopplar Max och tar ut honom på en promenad, Mohammed tycker att det är skönt att få en nypa frisk luft på kvällen.
Ikväll på tv visar de en fotbollsmatch som Mohammed vill se. Det är Kanada mot Australien som spelar. Matchen är spännande. Mohammed har en dröm om att vilja bli en duktig fotbollsspelare. Men för att bli en duktig fotbollsspelare behöver man vara frisk och stark i kroppen. Mohammed hade oturen att han tyvärr bröt benet för något år sedan. Visserligen tränar han fortfarande men bara på hobbynivå.
En helg kommer Julia på middag hem till Mohammed och Jennifer. Julia är deras bästa kompis. Mohammed och Jennifer har bestämt att de ska grilla ute på altanen. När maten lagts på grillen börjar det lukta konstigt, det luktar bränt. Mohammed går närmare grillen han tar eldgaffeln och rör runt i kolen, då plötsligt flammar elden upp och Mohammed får både rök och eldloppor i ansiktet.
Mohammed skriker till och för händerna mot ansiktet för att skydda sig. Han faller och ramlar.
Jennifer hör detta inne från huset och springer ut till Mohammed som ligger och kvider på gräsmattan. Jennifer skriker till Julia att hon ska ringa efter en ambulans.
Efter en liten stund kommer ambulansen, de lägger Mohammed på en bår och kör iväg med honom i ilfart till sjukhuset.
Hur ska det nu gå för Mohammed, Jennifer, Max och Julia…